Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa valitsemistani vallitsevan kulttuurin yksityiskohdista.

Kaikki blogit puheenaiheesta New York

New Yorkin vanhin baarimikko

Kun yli 90-vuotias naispuolinen baarimikko pitää kuria yllä, siitä on leikki kaukana. New Yorkin vanhimmaksi baarimikoksi 1990-luvulla mainittu Tyyni Kalervo (1900-1993), Little Finlandin maineikas omistaja, taltutti rähinöitsijät baareissaan pesäpallomailalla ja kovalla äänellä.

Juuri ilmestyneessä kirjassa (Teemu Luukka: New Yorkin uhmatar - Tyyni Kalervon ja ikonisen metropolin tarina, Otava 2018) kerrotaan, miten Tyyni Kalervo saattoi vielä yli 90-vuotiaana ottaa pesäpallomailansa ja lonkuttaa baarin takaosaan hiljentämään suunsoittajat.

Mitä on Compton?

Legendaarisen hip-hop- ryhmän N.W.A:n (Niggaz Wit Attitudes) ympärille perustuvan elokuvan Straight Outta Compton traileri julkaistiin Youtubessa helmikuussa 2015, noin puoli vuotta sitten. Kuten monta kertaa aikasemminkin, olin välitön mainoksen uhri; Straight Outta Comptonin traileri on yksi parhaista näkemistäni trailereista, ja tein nopean päätöksen painua valkokankaan ääreen heti kun se vain olisi mahdollista. Elokuva tuli ensi-iltaan Yhdysvalloissa viime perjantaina, 14.8.

Julkaise syötteitä