Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa valitsemistani vallitsevan kulttuurin yksityiskohdista.

Kaikki blogit puheenaiheesta Puutarhakasvit

On se nätti!

Puutarhassa alkaa kukat avautua uuteen kesään, uuteen aamuun, miten vain. Tänä vuonnna jotkut kasvit ovat venyneet hurjiin mittoihin. Tuo yksi unikko on jo 112 cm korkea ja herneetkin ovat viruneet samaan mittaan. Mitään tukea herneillä ei ole, ovat vain käsikynkää toistensa kanssa.

 

Kun aamulla herää voi vain ihastella, että kyllä se maailma on nätti, jos vain osaa poimia oikeat yksityiskohdat.

Erittäin hienoja suomalaisia oliiveja!

Oliivien ja aronioiden samankaltaisuuksien innostamana tein taannoin kreikkalaisen salaatin, johon laitoin aronioita oliivien sijaan. Sopivat hyvin.


Mutta en lopettanut tähän. Laitoin lasipurkkiin aronioita ja sekaan hieman vettä, runsaasti oliiviöljyä ja joltisestikin suolaa. Nyt vajaan kahden viikon päästä maistoin tulosta lounaan lisukkeena. Maun voi olettaa vielä tasaantuvan pitemmän säityksen aikana. 


Voin vain kehoittaa kokeilemaan itse. 

Oho mikä herne

Oho sanoin kun herne pukkasi punaisen kukan. En ole koskaan aiemmin hernepenkistäni punakukkaista hernettä tavannut. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, mutta kiireessä ei saa kuin kusipäisiä lapsia tai huonoja valokuvia.

Punainen tuomi

Punainen tuomi

Tuomen marja on musta. Sitä käytetään ravinnoksi laajalti Venäjällä ja sukukansojen mailla.

Karamas-Pel'gan udmurttikylässä viime elokuussa mummot taittoivat meille joistakin puutarhapuista oksia, joissa oli paljon punaisia marjoja. Marja oli kuulemma gord l'öm elikkä punainen tuomi.

Sen marjat olivat melko hyvänmakuisia, tuomenmarjan ja punaherukan tapaisia, ei erityisen happamia, mutta hieman tanniinisen tuntuisia. Niissä oli sisällä yksi isohko kivi, kuten tuomessa.

Julkaise syötteitä