Tekstiseikkailu Lähes sataprosenttisesti parratonta pohdintaa valitsemistani vallitsevan kulttuurin yksityiskohdista.

Kaikki blogit puheenaiheesta Porkkala

Huojuva torni

Meksikonlahden pohjoinen rantaviiva on maisemineen ja eläinlajeineen yksi Yhdysvaltojen upeimmista luontokohteista. Kävin niillä rannoilla viimeksi vuonna 2005, mutta kokemus oli vahva ja alue jäi mieleen.

Juhlavuoden kansallispuistopäätöksessä huomioitava alueellinen tasapaino

 

Hallitusohjelman mukaan Suomeen perustetaan kansallispuisto Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Esillä on ollut kolme vaihtoehtoa. Käsivarren Suurtuntureiden alue täydentäisi nykyistä kansallispuistoverkostoamme parhaiten. Viime vaalikaudella asiaa selvitettiin, mutta Enontekiön kunnan, yrittäjien ja asukkaiden näkemykset eivät olleet rohkaisevia.

Uudenlaisen kunnan edessä

Eilisen Porkkalan kaupungin keskustelutilaisuuden jälkeen oli melko odotettua, että tänään kylän ainoassa kaupassa sai selvitellä, mikä on muuttunut entiseen tilanteeseen, jossa Kirkkonummi sanoi toistuvasti "ei" Siuntion kosiskeluille.

Porkkalan kaupungin startti

Aurinkoinen päivä Kirkkonummen Loviselundissa. Paikalla kolmen kunnan kunnanjohtajat, kunnanhallituksien jäseniä, elinkeinoelämän vaikuttajia , mediaa jne

Kyseessä oli apupotku mahdollisen Porkkalan vapaakaupungin synnylle. Elinkeinoelämän edustajat ovat valmiita tekemään säätiön, jolla edesautettaisiin uuden mahdollisuuden toteutumista.

Projektista on jo omat kotisivut :  

http://porkkalainfo.blogspot.fi

Jokainen halukas voi ilmoittautua kansalaisvaltuuskuntaan samassa osoitteessa.

Vielä kerran- Porkkala?

Niin meni myttyyn kuntaliitossopimus Lohjan kanssa , eikä Kirkkonummen kanssa päästy neuvotteluissa puusta pitkään.

Kerran vielä yritystä ja ties kuinka monta kertaa sen jälkeen.

Itse en edelleenkään usko pienen kunnan itsenäisyyteen ja itsenäisyyden taloudelliseen järkevyyteen.

Eli edelleen olen valmis neuvottelupöytään, jos tilanne on muuttunut kuntaliitosmyönteiseksi.

Malmia korvaava lentokenttä Friggesbyhyn?

Pääkaupunkiseutu kaipaa kipeästi uutta harrasteilmailulentokenttää, kun Malmin lentokenttä ilmeisesti poistuu käytöstä. Esitän tässä mielenkiintoisen ehdotuksen, joka perustuu osittain kylmän sodan aikaiseen historiaan, kun Suomi oli joutunut vuokraamaan Porkkalan Neuvostoliitolle jatkosodan jälkeen vuoden 1944 syyskuussa. Neuvostoliitto onneksi palautti alueen Suomelle jo vuonna 1956 tammikuussa.

Suomettukaa, ukrainalaiset, suomettukaa...

Ukrainan kriisiin kukaan ei näytä löytävän käyttökelpoista ratkaisua. Mutta kenties ns. Suomen malli toisi avun. Kannattaisi suomettua oikein kunnolla.

Venäjällä on vain kolme eurooppalaista naapurimaata, jotka eivät ole liittyneet Natoon. Ne ovat Valko-Venäjä, Ukraina – ja Suomi. Nyt ukrainalaisia on alkanut selvästikin kaduttaa, kun he eivät heti Neuvostoliiton hajotessa ryhtyneet järjestämään kansainvälistä asemaansa yhtä tarmokkaasti kuin Baltian maat.

Julkaise syötteitä